Spring naar de inhoud

Nieuws

Met grote trots mogen we jullie meedelen dat de Iscavets familie is uitgebreid! Femke is trotse mama geworden van een knappe zoon Wout!

Mama, papa en baby stellen het goed!

  • Onze Cathy schetste recent de mening van de dierenartsen in het VTM-nieuws. Kortsnuiten hebben vaak wel degelijk welzijnsproblemen door onder meer de belemmeringen in hun ademhaling. Je kan het vergelijken met ademen door een rietje.
    Je geeft ze levenskwaliteit terug door ze liefst in hun eerste levensmaanden te laten opereren. Hieraan hangt natuurlijk een prijskaartje. En helaas kan niet alles kan genormaliseerd worden.
    Alles verbieden dan maar? Echt niet.
    Er zijn al heel wat fokkers die de omgekeerde beweging maken in hun fokprogramma, terug naar een kop met normale verhoudingen waarin niet alles bijeen gepropt wordt. Met een fok- of zelfs houdverbod doe je deze mensen die dierenwelzijn boven uiterlijk stellen tekort. Bovendien kan de import uit het buitenland toch niet aan banden gelegd worden.
    En wat doen we met al die andere rassen die ook te ver doorgefokt zijn en daardoor problemen hebben die zowel levensduur als levenskwaliteit nadelig beïnvloeden? Ook allemaal op de schop?
    Wat kan wel?
    Wenselijker is een verbod op de aanwezigheid van deze dieren in reclamecampagnes, films en televisieprogramma’s (The Masked Singer, moet het echt?). Maak BV’s en influencers bewust van de problematiek en motiveer ze om niet te poseren met een kortsnuit. Of nog beter, zorg ervoor dat ze de (toekomstige) huisdiereneigenaar sensibiliseren omtrent de negatieve gevolgen die deze dieren ervaren. En zorg voor een charter bij de fokkers die zich engageren om te zorgen voor gezondere dieren, zelfs als dit betekent dat ze er niet meer hetzelfde uitzien als wij gewoon zijn. Het dierenwelzijn is uiteindelijk belangrijker dat het uitzicht dat, laat ons wel wezen, een modeverschijnsel is. Ze veroveren ons hart toch. Nederlanders mogen niet langer honden met korte snuit kopen, zoals mopshond en Franse bulldog | Instagram VTM NIEUWS | hln.be
  • Eindelijk is het zo ver. Na de introductie van ons nieuwe logo in november 2022, zijn we nu zeer verheugd om ook onze gloednieuwe website wereldkundig te maken.
    Met een heel dikke pluim aan onze assistente Améline voor de opbouw van de website en haar fotografiekwaliteiten.
    Snuister rustig rond en geef ons zeker feedback!