Iscavets - Medische beeldvorming

Echografie

Dierenartsenpraktijk Iscavets beschikt over een modern echografietoestel met kleurendoppler. Hiermee kunnen we binnenin het dier kijken. Echografie vormt een aanvulling bij de radiografie. Voor een echografie dient het dier meestal wel nuchter te zijn, met andere woorden, het mag niet gegeten hebben in de 8 uur voorafgaand aan het onderzoek. Water mag wel gegeven worden. Laat je dier liefst ook niet plassen kort voor het onderzoek. Soms moet een kalmeermiddel toegediend worden.

Een echografie heeft beperkingen bij het zichtbaar maken van zones waar veel lucht aanwezig is. Om een beeld te krijgen van de longen is een radiografie beter geschikt. Om in de buik te kijken, is een echografie vaak meer aangewezen. Je krijgt immers ook een idee van de weefsels zelf, waar je bij een radiografie alleen de omtrekken van de organen ziet. Bovendien heb je nog steeds een goed zicht als er vrij vocht in de buik is, waar je bij een radiografie niets meer ziet.

Radiografie

Radiografie is een bijkomend onderzoek dat bij uitstek geschikt is om botten en longen te bekijken. In sommige gevallen is het ook het voorkeursonderzoek voor de buik, als er bijvoorbeeld veel gasopstapeling aanwezig is. Dierenartsenpraktijk Iscavets beschikt over een digitaal radiografietoestel.
De meeste radiografieën kunnen genomen worden bij een wakker dier. Toch is soms een kalmeermiddel of zelfs een volledige verdoving nodig. In dit geval zullen we je ook vragen om je dier nuchter te houden.

Andere medische beeldvorming

Ook in de diergeneeskunde staat de ontwikkeling niet stil en zijn intussen medische beeldvormingstechnieken zoals een scanner (MRI, CT-scan) en endoscopie binnen handbereik.
Als dergelijk onderzoek nuttig en nodig blijkt, verwijzen wij u hiervoor graag door naar een meer gespecialiseerde structuur.

DAP Iscavets

Website designed by Designproject.be

Wettelijke vermeldingen |

Privacyverklaring