Iscavets - Gezondheidsonderzoek

U hebt een hond, kat, konijn, fret, cavia, hamster,… en aangezien dit lieve huisdier deel uitmaakt van uw gezin wil u er het maximum voor doen, zodat ze zo lang mogelijk zo gezond en gelukkig mogelijk zijn. Aarzel dan niet om regelmatig (minstens jaarlijks) langs te komen om de gezondheidstoestand van uw trouwe viervoeter te controleren. Daarvoor zijn we er!

Dierenartsenpraktijk Iscavets is een eerstelijns dierenartsenpraktijk. Dit betekent dat we vooral de klassieke ‘huisarts’ vormen voor je huisdier. Je kan bij ons terecht zowel voor een preventief gezondheidszorgprogramma als met een ziek dier. Ook tal van chirurgische ingrepen worden in de praktijk uitgevoerd met de nodige omkadering (onder meer anesthesiebewaking).

Dankzij onze specifieke interesses en de degelijke uitrusting van de praktijk, kunnen we in heel wat gevallen verder gaan dan de klassieke eerstelijns diergeneeskunde. Zo worden huidpatiënten bijvoorbeeld bijzonder grondig aangepakt. De aanwezigheid van een echografie- en radiografietoestel maken ook dat veel diagnoses snel gesteld kunnen worden.

Niettemin zijn we geen specialisten en dienen specifieke gevallen doorgestuurd te worden. Hiervoor hebben we zorgvuldig een team van gespecialiseerde collega’s geselecteerd die uw huisdieren van de beste zorgen kunnen voorzien.

Een jaarlijks gezondheidsbezoek met specifieke leeftijdsaccenten: Samen voor een langer en gezonder leven voor onze huisdieren!

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom heeft onze praktijk een gezondheidszorgprogramma uitgewerkt. Met een jaarlijks gezondheidsbezoek is het mogelijk om u, als verzorger van een huisdier, zo goed mogelijk te begeleiden om uw huisdier optimaal te verzorgen en om eventuele gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk te detecteren en te behandelen. Zo kunnen we samen een langer en gezonder leven voor uw huisdier garanderen.

Hoewel de meeste onderdelen van de jaarlijkse gezondheidscontrole niet echt leeftijdsgebonden zijn, liggen de accenten licht verschillende naargelang de leeftijd van het dier.

Gewichtsopvolging

Een regelmatige opvolging van het gewicht is voor elk dier heel belangrijk. U ziet uw dier elke dag waardoor geleidelijke veranderingen niet zo opvallend zijn.
De groeicurve opvolgen van een jong dier is nuttig. Een pup ziet er altijd mager uit, zelfs als hij overvoed wordt. Een te snelle groei leidt tot een kwalitatief minder goede groei wat kan bijdragen aan groeipijnen, of diverse dysplasieën.
Overgewicht kan leiden tot problemen (suikerziekte, urinewegproblemen, leververvetting, kruisbandscheur, minder uithoudingsvermogen, slechtere vacht, slechtere levenskwaliteit, verminderde afweer, hoger anesthesierisico, hernia …) of kan bestaande problemen verergeren (arthrose, hartfalen).
Ondergewicht of onverwacht vermageren wijst op een onderliggend probleem dat verder onderzoek verantwoordt.
Daarom wegen wij uw huisdier bij elk bezoek. Zo kunnen we tijdig bijsturen of tijdig aan de alarmbel luiden.
U kan uw huisdier ook altijd thuis wegen (bvb maandelijks) door uzelf te wegen op een digitale weegschaal met uw dier in de armen, vervolgens uzelf te wegen en het verschil te berekenen.
Is uw dier te zwaar om te tillen, of beschikt u niet over een nauwkeurige weegschaal, bent u altijd welkom tijdens de afhaalmomenten om uw dier even op de weegschaal te zetten. Dit kost u niets!

DAP Iscavets

Website designed by Designproject.be

Wettelijke vermeldingen |

Privacyverklaring